top of page

Fiske i Jølster

Jølster er kjent for sine utmerka fiskemuligheter og tiltrekker seg sportsfiskarar både frå nær og fjern. Regionen er velsigna med mange vatn, elvar og bekker som gir eit mangfold av fiskeopplevingar både for nybyrjarar og erfarne sportsfiskarar.

​Ei av hovudattraksjonane for fiske i Jølster er Jølstravatnet, eit stort og pittoreskt vatn som strekkjer seg omtrent 30 kilometer i lengd. Jølstravatnet er kjent for sitt rike bestand av aure, inkludert brun aure, røye og den berømte Jølster-auren, kjent for si imponerande storleik og kampvilje. Fiskarar kan nyte både landfiske og fiske frå båt, og det finst fleire båtutleige tenester i området.

Fisket i Jølster er underlagt fiskereglar og krav om fiskekort, så det er viktig å skaffe dei nødvendige løyvene før ein kaster snøret.

 

Fiskekort kan du kjøpe på Cirkel K på Skei eller på nettet. Det blir også anbefalt å setje seg inn i dei spesifikke fiskereglane for kvar vatn, inkludert fangstgrenser, størrelsesrestriksjonar og fiskesesongar.

​Enten du føretrekkjer fluefiske, spinnfiske eller fiske frå båt, byr Jølster på eit mangfold av fiskeopplevingar i fantastiske naturomgjevnader. Med sin rike fiskebestand og spektakulære landskap er Jølster ein paradis for sportsfiskarar som søker både avslapping og spenning på vatnet.

bottom of page